face icon

forum icon

zborovi / dječji zbor
SUSRET DJEČJIH ŽUPNIH ZBOROVA U KARLOVCU PDF E-mail

djec zbor 2016 02Časne sestre Kćeri božje ljubavi, kojoj pripadaju i naše sesvetske časne sestre, organizirale su susret dječjih župnih zborova 14. lipnja 2016. u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Članovi župnih dječjih zborova u svetište su pristigli oko 10 sati i družili se do 15 sati.

Misao vodilja ovoga susreta je Sve za Boga. Tijekom susreta mladi pjevači i gosti saznali su kako su živjele Drinske mučenice, osobito dvije Hrvatice, s. Marija Jula Ivanišević i s. Marije Bernadeta Banja.

Više...
 
„Gdje ljubav kraljuje ta ljubav čudesna...“ PDF E-mail

Ljubav je u subotu, 14. lipnja, kraljevala u Granešini. Povod je bila 2. smotra dječjih zborova koju je organizirala družba Kćeri Božje ljubavi. Sudjelovalo je 9 zborova.
Sve je započelo u dvorani duhovnog centra naših sestara sa svetom misom koju je predvodio p. Vinko Sudar, SAC. U propovijedi je djeci poslao lijepu poruku: Razvijajte svoje talente i izgrađujte se u njima! Bilo je posebno lijepo čuti toliko djece koja pjevaju u jedan glas.
Nakon svete mise, započeo je program. Nakon što smo svi zajedno otpjevali Mučenice ljubavi imali smo priliku i upoznati sve Drinske mučenice kroz kratke igrokaze kandidatica. Tema ovogodišnje smotre bila je ljubav. U zraku se cijelo vrijeme i osjećala ta ljubav prema pjesmi, prema Bogu i prema bližnjima.

Više...
 
IZLET DJEČJEG ZBORA PDF E-mail

   U subotu, 31. svibnja 2014., dječji župni zbor „Slava svih svetih“ krenuo je u 7 sati na izlet u svetište Majke Božje Trsatske u Rijeku i Opatiju. Izlet je bio nagrada djeci koja su cijelu godinu marljivo i radosno dolazila na probe zbora te animirala misna slavlja. Da djeca vole pjesmom slaviti Boga, posebno se primijetilo za vrijeme vožnje u autobusu u kojem pjesma i smijeh nisu prestajali.

   Za ugodnu vožnju pobrinuo se vozač Pero, a u pratnji su bile: s. Marija Beroš, vjeroučiteljica Mirjana Princip, mlada sesvetska učiteljica Ana Miličević koja svira klavijature u dječjem zboru i Sanda Vrljić, učiteljica iz Katoličke škole, rodom Riječanka. Sanda je pripremila mnoštvo priča, legendi i zanimljivosti vezanih uz grad Rijeku i okolicu. Da su je djeca rado i aktivno slušala te pamtila izrečene pojedinosti, primijetilo se po uzvicima: „Hoćemo novu priču“, a i po sudjelovanju u kvizu na povratku kući.

Više...
 
Izlet dječjeg zbora i ministranata PDF E-mail
ministranti zbor izletU subotu 27. ožujka 2012. godine dječji zbor i ministranti, u pratnji časne sestre Ksenije, đakona Kristijana i nekolicine mladih bili su na izletu u Karlovcu i okolici.

Župnik se želio zahvaliti djeci što su svojim pjevanjem, ali i ministriranjem uveličali brojna misna slavlja tijekom godine pa ih je nagradio izletom. Na izlet smo krenuli u 08:00 sati. Prvo odredište bio je Krašić gdje smo posjetili župnu crkvu Presvetog Trojstva. O mjestu, crkvi i o blaženom Alojziju Stepincu nekoliko riječi rekla nam je časna sestra. Bili smo u kući u kojoj je radio i boravio kardinal Stepinac, vidjeli smo radnu sobu, kapelicu, spavaću sobu... Većina stvari u sobi su kardinalove ili se njima kardinal služio, a to su kaleži, dalmatinke, biblije, molitvenici... Krenuli smo prema Ozlju, prošli smo kraj munjare, a zaustavili smo se kako bi pogledali stari grad.
Više...
 
Tko pjeva, dvostruko moli! PDF E-mail
djecji zbor  Kaže se da tko pjeva, dvostruko moli! Tako svake nedjelje na misi u 9:30 četrdesetak djece dvostruko moli. Pod vodstvom s. Ksenije djeca se subotom u 10:30 okupljaju na probi pjevanja. Na probama se pripremaju za slavlje nedjeljne Mise, uče nove pjesme, druže, ali i razvijaju svoj talent. Djeca koja idu u glazbenu školu svojim sviranjem još više pridonose sv. Misi.

Ako želiš pjevati, dođi! Čekamo te!
 


Stranica na kojo se nalazite koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".

Prihvaćam kolačiće sa ove stranice.