face icon

forum icon

mladi / srednjoškolci
Maturanti na svetoj misi zahvalnici PDF E-mail

U srijedu, 20. svibnja, u 9:30 sati, u našem su pastoralnom centru sesvetski maturanti svetom misom zahvalili Bogu na svojem dosadašnjem školovanju.

maturanti2015 01

Više...
 
Naša župa domaćin tribini za mlade PDF E-mail

tribina mladi 2013U petak, na blagdan svetog Nikole, održana je 2. po redu Dekanatska tribina za mlade, a ovog je puta domaćin bila naša župa.

Pred otprilike 300 okupljenih mladih susret su otvorili srednjoškolci svojim kratkim igrokazom koji je prikazao duhovnu borbu djevojke s kušnjama suvremenog društva.

Više...
 
Bl. Alojzije Stepinac PDF E-mail
Blaženi Alojzije Viktor Stepinac, zagrebački nabiskup i kardinal
 
8. svibnja 1898. Alojzije Stepinac rođen je u Brezariću, župa Krašić, udaljenom 50 km od Zagreba. Hrvatska je tada bila dio Austro-Ugarske Monarhije.
Ljeto 1916. Poslije mature u Zagrebu unovačen je u Prvi svjetski rat, na talijansko bojište, gdje je zarobljen. Kasnije je kao dragovoljac otišao na Solunsko bojište.
Više...
 
Sv. Teotim biskup PDF E-mail
Sv. Teotim (ime prema grčkome bi značilo Bogobojazan ili poštovalac Boga) bio je Skit s područja između Dona i Dunava. Postao je 392. godine biskupom u gradu Tomi na Crnome moru (danas je to Constanza u Rumunjskoj). U seobi azijskih naroda nastojao je evangelizirati Hune, a oni su ga nazvali "Bog Rimljana".
Više...
 


Stranica na kojo se nalazite koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".

Prihvaćam kolačiće sa ove stranice.