face icon

forum icon

CARITAS / Zlatna kapljica dobrote za srčanog Regoča
Zlatna kapljica dobrote za srčanog Regoča PDF E-mail

Svoj subotnji dan (5. 11. 2016.)  dio volontera Župnog caritasa / KR Anđelčić  župe Svih svetih Sesvete  je provelo u prekrasnom druženju s volonterima i štićenicima Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod. Na samom ulazu u prostorije Regoča dočekalo nas je nekoliko štićenika s velikim osmjehom. Njihova radosna lica bila su prekrasna dobrodošlica nama koji smo dolazili sa strepnjom kako će nas štićenici prihvatiti. Osmijeh je bio dovoljan da se već na samom početku druženja osjećamo svi opušteno i vrlo ugodno. 

Predsjednica udruge Regoč gospođa Mirjana Jakovčev upoznala nas je s radom i ciljem Udruge Regoč te razlozima osnivanja iste. Pričala je s velikim žarom o njihovim prvim koracima, koja je njihova vizija za daljnje djelovanje udruge, što im je bio poticaj kroz sve ove godine postojanja, koja misao ih je vodila… Misao da poboljšaju kvalitetu življenja osoba s intelektualnim oštećenjima je nit vodilja sve do današnjeg dana. Srčanost gospođe Mirjane za vrijeme razgovora osjećali su i sami štićenici,  te su instinktivno odobravali njeno pričanje pljeskom ili klimanjem glavom uz smiješne i vrlo iskrene  komentare. Upoznali su nas s djelovanjem udruge te kako štićenici  provode vrijeme kroz tjedan. Organiziraju im sportske, dramske, kreativne i životno praktične aktivnosti  kroz koje se štićenici osamostaljuju i osnažuju. Posebno su nas iznenadile prekrasne rukotvorine koje štićenici izrađuju zajedno sa zaposlenicima i volonterima, kao i  sagove koje sami tkaju. Međusobno smo izmjenjivali ideje za izradu rukotvorina, osmišljavali nove mogućnosti međusobne suradnje  kako bi svi zajedno čineći dobro rasli u vjeri.

Volonteri KR Anđelčić su predali svoje darove štićenicima među kojima se isticao Anđeo putnik milosrđa. Druženje je popraćeno pjesmom glazbenih animatora Udruge. Srčanost, požrtvovnost i velika ljubav prema svojim štićenicima su osobine koje smo prepoznali kod svih koje smo susretali  za vrijeme našeg  boravka u prostorijama Udruge. Drago nam je da smo kao župa svojom molitvom i novčanom donacijom prikupljenom u caritasovoj akciji dio njihovog projekta „Zlatna kapljica dobrote za naš novi dom“. A cilj njihovog projekta je prikupiti financijska sredstva pomoću kojih bi kupili prilagođenu nekretninu za potrebe rada Udruge i tako poboljšati življenje svojih štićenika. Njihova predanost i angažman za dobrobit svojih štićenika nama je  poticaj da i dalje činimo dobro i budemo zlatna kapljica dobrote onima koji su u potrebi. Bogu hvala za sve lijepo doživljeno kroz druženje sa srčanim Regočom!  (st)

 

Stranica na kojo se nalazite koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".

Prihvaćam kolačiće sa ove stranice.