face icon

forum icon

CARITAS / IZLET U NEPOZNATO
IZLET U NEPOZNATO PDF E-mail

Već tradicionalno, petu godinu zaredom, naš župnik Mario Migles na kraju školske godine za volontere Caritasa i njihove obitelji organizira „Izlet u nepoznato“. Za ovogodišnji izlet je izabran datum 25.lipnja 2016. Godine Na ovaj dan smo imali više razloga za slavlje: Dan Državnosti, Godišnjica ukazanja Gospe u Međugorju, utakmica naših Vatrenih na nogometnom prvenstvu u Francuskoj.

Čarolija ovih izleta je neizvjesnost putovanja u nepoznato. S velikom radošću i povjerenjem krećemo na put jer znamo da će nam biti lijepo, znamo da naš župnik ništa ne prepušta slučaju i da društvo sa sobom nosi smijeh, igru i radost. S tom radošću smo i mi krenuli iz Sesveta u         8. 30h put autoceste. Nakon molitve i blagoslova u autobusu, župnik nam je polako počeo otkrivati mjesto današnjeg druženja. Naše odredište je župa sv. Roka u Skakavcu, Karlovačka županija. Pred crkvom u Skakavcu dočekalo nas je veselo lice domaćina Kristijana Gatarića, bivšeg sesvetskog đakona, a današnjeg upravitelja župe. Kristijan nas je na početku upoznao s osobnošću ove župe, a najviše ju je obilježio nedavni Domovinski rat i strahote koje su se dogodile. Zlo, patnja i bol koja je nanesena hrvatskom narodu u ovom kraju teško je zaboraviti, ali ljudi se ovdje vraćaju i zahvaljujući Bogu žele oprostiti. Kristijan puno nade ulaže u mlade, želi ih okupiti i uključiti u život župe, ali isto tako mu je vrijedna i svaka baka koja s krunicom u ruci dolazi u crkvu ili on k njima u susjedne župe da zajedno slave Boga.

Nakon obilaska i molitve u župnoj crkvi uslijedile su pripreme za ručak. Već znamo da  muški dio ekipe rješava pripreme za roštilj, a ženski dio je zadužen za salate, slaganje stolova, a kasnije desert i kavu. Ono što nas sve veseli na ovim izletima je jednostavnost, spontanost, opuštenost i zajedništvo. Pripreme za ručak ispunjene su šalom, pjesmom i degustacijom. S Božjim blagoslovom uživali smo u ručku, a kasnije i kratkom popodnevnom odmoru. Nakon toga su uslijedile igre, a to je najveseliji dio izleta za naše najmlađe. S obzirom na visoku temperaturu i sparinu, dječicu su razveselile igre vodom, a i u nama su probudile dječju razigranost i veselje, pa smo im se pridružili. Natjecateljske  i zabavne igre potrajale sve do odlaska iz Skakvca. Kako je naš župnik kroz šalu rekao: „Mislim da smo mi župa koja se najviše zahvaljuje“, ja bih nadodala ako i jesmo imamo razloga za to. Hvala Bogu, Dragoj Gospi i Svim Svetima na radostima koje se događaju u našoj župi, u našim obiteljima i volonterskim projektima. Hvala našem domaćinu Kristijanu. Na kraju hvala i našem dragom župniku na njegovoj otvorenosti, vedrini i vremenu koje nesebično dijeli sa svima koji ga trebaju. I ovaj izlet je donio nova iskustva, prijateljstva, a možda i ideje za naše nove projekte.

Volonterka V.G.

 

Stranica na kojo se nalazite koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".

Prihvaćam kolačiće sa ove stranice.