face icon

forum icon

CARITAS / HUMANITARNA BICIKLIJADA U ŽUPI SVIH SVETIH
HUMANITARNA BICIKLIJADA U ŽUPI SVIH SVETIH PDF E-mail

lika112254777Caritas župe Svih svetih u Sesvetama je 3. listopada 2015. u sklopu projekta „Radosni što postojimo“ organizirao humanitarnu biciklijadu pod nazivom „Darujmo djeci Betlehema mjesto pod suncem“.
Na taj način se uključio u najveću međunarodnu koordinairanu ekumensku pro-life zajednicu 40 dana za život koja mogućuje ljudima da u lokalnim zajednicama ukažu na problem pobačaja. Biciklijadom su prikupljena sredstva koja su darovana kao pomoć opremanju kuće Srca Isusova i Marijina u sesvetskom naselju Brestje u kojoj utočište pronalaze trudnice i majke s djecom koje unatoč često teškim životnim križevima odlučuju za očuvanje života svoje nerođene djece (osuđene na pobačaj) i za dostojanstvo svog majčinstva.

Kiša koja je padala u početku biciklijade izazivala je u nama nelagodu i neodlučnost da li uopće krenuti, upravo baš kao što pojedine nesretne majke s tugom i nesigurnošću kreću u svoju trudnoću i strahuju za konačan ishod. Naša ruta bila je Sevete – Dubec - Brestje - Sesvete. No kad su župljani velikog srca, ohrabreni zajedničkom molitvom pod vodstvom župnika Maria Miglesa, svojim biciklima krenuli na svoj mali put, vrijeme se počelo popravljati te smo se na na mjesto polaska vratili okupani sunčevim zrakama. U tome smo prepoznali još jedan znak - da Gospodin prati i nagrađuje hrabre, baš kao što prati i čuva svaku novu majku koja s strahom započinje svoje majčinstvo, a sa radošću i uz božju pomoć donosi novi život na ovaj svijet.

Kuća Srca Isusova i Marijina bila je na polovici naše rute i tamo smo toplo dočekani pićem i pecivom. U njihovoj kapelici kratko smo se pomolili, izmijenili dojmove te nastavili put Pastoralnog centra u Sesvetama. Ponosni što nismo odustali i radosni što postojimo (što je i ujedno bio naš logo na majicama kupnjom kojih su i prikupljena sredstva) nastavili smo se družiti uz razgovor i poslastice koje su ispekle vrijedne ruke naših volonterki.

Davorka Obad

 

Stranica na kojo se nalazite koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".

Prihvaćam kolačiće sa ove stranice.