face icon

forum icon

CARITAS / Izlet u nepoznato postaje tradicija
Izlet u nepoznato postaje tradicija PDF E-mail

Ni ove godine župnik nije poštedio volontere župnog Caritasa neizvjesnosti gdje se ide na izlet.
I tako, zapravo, izlet u nepoznato već polako postaje tradicija Caritasa, iako volonteri uvijek pokušavaju saznati tajnu lokaciju danima prije izleta bezuspješno istražujući i ispitujući. Nije nam uspjelo ni ovaj put, ali to nije umanjilo radost odlaska s cijelom obitelji na nedjeljni izlet.
Kao što svaka akcija Caritasa započinje molitvom tako je i ovaj naš izlet, koji slijedi na kraju svih naših akcija i projekata u školskoj godini, započeo svetom misom u našoj župi. Misu je predvodio župnik Mario uz asistenciju ministranata od kojih su neki i volonteri Caritasa.


Nakon mise svi smo sjeli u autobus i krenuli s velikim iščekivanjem do cilja. Već od polaska se pokazalo veliko i nesebično srce župnika i volontera. Po autobusu se širio miris domaćih napitaka i vrlo ukusnih domaćih kiflica i kolačića. Zajedništvo koje je započelo jutarnjom misom nastavilo se u autobusu razgovorom, pošalicama, pjesmom. A sve to uz kušanje delicija koje su kružile od prvog do zadnjeg mjesta u autobusu.
U vrlo ugodnoj atmosferi stigli smo do cilja - Lovačkog doma Muljava. Naravno, župnik nas je i ovaj put vrlo ugodno iznenadio. Upravo odabirom vrlo lijepih mjesta za ovakva druženja naš župnik pokazuje koliko cijeni nas volontere i naše obitelji, odnosno koliko cijeni naše odricanje kako bismo pomogli onima koji su u potrebi. Ta njegova lijepa gesta nam je dodatni poticaj da s još više žara nastavimo volontirati.
Lovački dom Muljava je smješten u srcu Petrove gore, u bukovim šumama bogatim vodotocima.

Pokraj doma nalazi se velika drvena nadstrešnica s prostorom za pripremu hrane, blagovanje, razgovore, odmor... Čim smo se smjestili, zasukali smo rukave i primili se pripreme ručka. Svaki se volonter primio nekih dužnosti, bilo to roštiljanje, rezanje kruha i salata, pripremanje pribora za jelo ili animiranje djece na igru.
No, u igrama osim prave djece, sudjeluju i velika djeca. Uz puno smijeha, natjecateljskog duha i zabave svi se mi odrasli rado prisjetimo svog veselog djetinjstva.
Lijepo zeleno okruženje, staze za pješačenje, dječje igralište, sve je to omogućilo da svatko od nas za sebe nađe “mjesto pod suncem”.
Uz Božji blagoslov naše je zajedničko druženje proteklo uz obilje smijeha, igre, pjesme i naravno kušanja svega onoga što smo svi zajedno donijeli i pripremili.

 

Stranica na kojo se nalazite koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na "Slažem se".

Prihvaćam kolačiće sa ove stranice.